Postet av
Rolf
Rolf

Unikt hus som visker bort skillet mellom inne og ute

tirsdag, 14 juni, 2011

Designer og arkitekt Fernanda Marques beskriver i et nøtteskall, hennes inspirasjon for dette svært unike, 1-etages, 250 kvadratmeter store huset: «Å være innendørs med følelse av at man er ute. Jeg tror at det er sentralt i forståelsen av interiør design som produseres i dag. I tider da miljøbevissthet er økende, og selvfølgelig, også ønsket om å være nær naturen. »


Marques ‘design tar det uskarpe interiør-eksteriør skillet  til det ekstreme ved å designe flere tredekk som linker de ulike rommene utendørs, glass tak, og gulv til tak glass vinduer og dører – og dermed skaper et helt hus som er nesten helt og overveldende eksponert til naturen. Som en ser på bildene av dette fantastiske bungalow stil hjemmet, er det faktisk vanskelig å oppfatte om hjemmet er utendørs eller innendørs, og om det eksisterer i en fiktiv verden som vi leser om i eventyr eller i den virkelige verden-og det er slik Marques vil vi skal reagerer.

Marqeus ‘hus er ikke bare svært eksponert til naturen, men er også møblert med bærekraftige, «rå» materialer. kalkstein gulv og steinvegger gir en naturlig og rustikk følelse. Tre detaljer er mye brukt i vegger og møbler. Og selv taket er kledd med glassplater for å tillate så mye sollys som mulig. Soverommet utstråler det fredfulle fra naturens verden, holdt oppe av et tregulv som ser ut til å magisk flyte oppå en grønn dam. Taket i stuen er festet til veggen innvendig i huset med flere, små tre sylindere, og åpningene i taket skapt av dem, lar små stråler av naturlig lys å flyte inn.

 

Del artikkelen med andre!

 

Klar for flere spennende artikler? Se nedenfor !