Postet av
Rolf
Rolf

Et nydelig High-Tech hus «ProtoHomes»

torsdag, 16 juni, 2011

Er fullt automatiserte og high-tech hus vår fremtid? Entreprenør Frank VaFaee og hans team med ingeniører og arkitekter samarbeidet om å skape et virkelig innovativt og moderne hus som ikke bare er miljøvennlig men også har en fordel framfor tradisjonelle hus i forhold til levetid, vedlikehold, og muligheten til å oppgradere.


Mange av de elektriske apparatene i Protohus er Energy Star merket og mange av produktene som er brukt til å bygge huset er resirkulert, miljøvennelige materialer. Hjemmet ble designet for å tilpasse seg til den konstante utviklingen innen teknologi, som gjør det til en god invistering.

Ikke noe stukkatur eller permanente materialer her. De eksteriøre panelene på huset kan fjernes og bli erstattet med nye i en annen stil, nesten som å skifte skin på mobilen.

Kanskje det viktigste aspektet eller som designerne beskriver det, «the engine» (motoren) til hjemmet er ProtoCore, en prefabrikert silo som sentraliserer og huser husets mekaniske, VVS og elektriske kilder og er bare på størrelse med en container. Som huset selv er ProtoCore enkel å oppgradere. Nye løsninger kan lett plugges inn.

Alle funksjoner i huset kan kontrolleres med iPhone eller iPad uansett hvor du befinner deg i verden, gjennom internett.

ProtoHomes ble inspirert av midten av århundre moderne design og en planløsning ble arrangert rundt ProtoCore for å skape en «åpen og bevisst leve og bo effekt». Designerne inkorpererte rene linjer og enkle materialer for å skape en loft følelse. De eliminerte det tradisjoneller loftet for å maskimere bruken av rom.

Projektorer kan spille av filmer på dobbel høyde veggene til ProtoHome.

Som mange andre deler av huset, er kjøkkenøyen montert på trinser, og kan bli konfigurert til hvordan du vil ha det der og da.

Hoved soverommet er plassert over stue området. Temperaturen justeres etter de forskjellige årstidene med aircondition som kommer gjennom taket for å kjøle rommene under, og varmeutvinning fra grunnen under huset til å varme rommene.

Hyllene er flyttbare og kan brukes som romdelere mellom rom. Faktisk er hele andre etasje av huset «Flex Zone» og kan enkelt bli oppgradert fra en 2 roms til en tre roms bare ved å flytte på oppbevarings enhetene. (som er montert på trinser)

Huset er også helt oppbygd med nettverk, som gjør at eiere som kanskje har glemt å slå av lyset på kjøkkenet eller slå på alarmen kan kontrollere de funksjonene utenfor huset ved hjelp av iPhone, iPad eller andre data maskiner. ProtoHomes kan bygges på bare fire måneder med et hybrid bygge system.

 

Del artikkelen med andre!

 

Klar for flere spennende artikler? Se nedenfor !